İstediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Evet, yaşamınızda istediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Sizi bundan hiç bir kişi, koşul veya ortam alıkoyamaz. Nasıl mı? Yaşamla birlikte her şeyi zorlaştıranlar, karamsarlık yaymaktan başka bir iş bilmeyenler buna hemen tepki verecekler ama size yaşamınızda her şeyi başarabileceğiniz bir dizi formül verelim. Bu formülü gerçekten inanarak uyguladığınız takdirde hayatta istediğiniz her şeyi başarabileceğiniz güce sahip olduğunuzu da anlamış olacaksınız.
BİRİNCİ ADIM: Siz tam olarak ne istiyorsunuz? Nedir istediğiniz? Bir kağıt kalem alarak isteklerinizi yazmalısınız. Zihninizde tamamıyla netleşmeli istediğiniz şey, hiç bir şüphe kalmamalı. “Ben tam olarak ne istiyorum” diye sorun kendinize ve cevabı hızla verip çıkmayın işin içinden, bırakın cevap kendisini koysun ortaya. Amaçlarınızı en geniş şekilde yazın.
İKİNCİ ADIM: İnançlarınızı oluşturun. Bilinçaltınızı sizi destekleyen inançlarla doldurun. İsteğinizin gerçekleşmiş olduğunu düşünün, bunun coşkusu ve hissiyle titreyin. Hayalinizde başarıyı canlı resimlerle görün, sesleri duyun, kokuları alın, tamamıyla hissedin her şeyi.
ÜÇÜNCÜ ADIM: Esnek olun ve kendinizi geliştirmeyi sürdürün. Hepinizin eğitim görmek istediğiniz bir okul mutlaka vardır. Bu okullar hakkında bilgi sahibi olmalı, vasıflı okullar olup olmadıkları, başarıları hakkında bilgi edinmeli ve kendinize bu şekilde birkaç iyi alternatif planlamalısınız.
Yaşamda esnek olmayan her şey kırılır. Esneklik başarının yarısıdır. Diğer önemli nokta da kendinizi geliştirmeyi bırakmamanız. Zavallı kafası taşıyan birinin büyük bir sanatçı, büyük bir iş adamı, büyük bir müzisyen, büyük bir yazar olabilmesi mümkün mü? Her şey zihinde başlar. Olmasını istediğiniz şey ilk önce zihninizde olmalıdır. Zihninizi değiştirdiğinizde hayatınız da değişir. Herkes kendine şu soruyu sormalı: “Ben hayattan ne istiyorum…”
Bakkala küçük bir çocuk girer, bakkal amca ona ne istediğini sorar. Çocuk utanır, sıkılır, raflarda çikolatalara, gofretlere bakar ama bir türlü bilemez ne istediğini. Bakkal amca saymaya başlar neler verebileceğini. Çocuk kararsızdır. Bakkal saymaktan sıkılır, oflamaya başlar…Bir bakkal amcadır yaşam. Biz ondan ne istiyorsak onu verir bize. Aslında bu zamana kadar iyi ya da kötü ne yaşamışsak hepsi bakkal amcadan istediklerimizdir. O halde ondan iyi şeyler istemelisiniz..Siz ne istiyorsunuz? Bu bakkal amcada aklınıza gelebilecek her şey var. İyi de var, kötüde, mutlulukta var acı da, zevk de var hüzünde, sevgi de var güzellikte; hadi seçin bakalım.Okul hayatı ile hayat okulu arasındaki 7 fark Hayat okulu ve okul hayatı... İki kavramın kelimeleri ortak olsa da yer değiştirilmeleriyle çok farklı kavramlar oluşuyor. İki okul arasındaki farkı inceleyen uzmanlar 7 fark bulmuş. Okul hayatında, "hayat bilgisi" dersi gördüğümüz halde, hayat okulunda ezberimiz neden karışıyor? Çünkü okullar bizi hayata değil, sınavlara hazırlıyor. Bu yüzden okul hayatı ile hayat okulu arasındaki farklardan yaşam şaşkını oluyoruz.
1- Okul hayatında sınavlar, önceden haber verilerek yapılır ve notumuz yüzümüze söylenirdi. Oysa hayat okulunda insanlar bizi habersizce "sınava çekiyor" ve yargılarını genellikle içlerinde tutuyorlar.
2- Okul hayatında anlatılmayan konudan soru sorulmazdı, hayat okulunda soru çıkabilecek her konuyu bilmeniz bekleniyor.
3- Okul hayatında notunuz "objektif" rakamlarla karnemize yazılırdı. Oysa hayat okulunda, "subjektif kanaatlerle" "notumuz" veriliyor.
4- Okul hayatında soruların tek doğru cevabı vardı. Hayat okulunda kişiye göre değişen doğru cevapları bilmeniz gerekiyor.
5- Okul hayatında bulunduğumuz sınıftan daha aşağıya düşmezdik. Hayat okulunda "sınıftan düşmek" mümkün!
6- Okul hayatında önce dersimizi öğrenir sonra sınava girerdik. Hayat okulunda önce sınava çekilip sonra "dersimizi alıyoruz."
7- Okul hayatında tek dersten sınıfta kalanlara "bir ek sınav hakkı" daha verilirdi. Hayat okulunda bir fırsatı kaçırıp son vagona atlayamayanlar için "tek fırsat hakkı yok".
Farklar böyle sıralanıp gidiyor. Kullanma kılavuzunu yanımıza almadan hayata geliyoruz. Nasıl yaşayacağımızı yaşarken öğreniyoruz. Yaşamak istediğimiz hayat, yaşadığımız hayat ve yaşamamız istenen hayat hayatın iç açılarının toplamından "ortaya karışık" bir hayat çıkarıyoruz kendimize.